reçel tarifleri reçel tarifleri, Reçel nasıl yapılır kısaca?, 1 kilo çileğe kaç bardak şeker konur reçel için?, En güzel reçel hangi meyveden yapılır?, Hangi sebzelerden reçel yapilir?
Reçel nasıl yapılır kısaca?
Reçel nasıl yapılır kısaca?,
Ayva, elma gibi sert meyveler, yumuşayıncaya kadar su ile pişirilir. Sonrasında şeker ve limon suyu ilave edilip, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Çilek, vişne gibi yumuşak meyveler ise iki şekilde hazırlanır. Biri, hazırlanan şerbetin içerisine meyveler içine atılır ve kıvama gelinceye kadar kaynatılır. 1 kilo çileğe kaç bardak şeker konur reçel için?
1 kilo çileğe kaç bardak şeker konur reçel için?,
Doğradığınız çilekleri reçel tenceresi içerisine alarak üzerine 4 su bardağı şekeri ekleyerek devam edin. Bu da 1 kilo çilek reçeline ne kadar şeker konur sorusunun cevabı niteliğindedir. En güzel reçel hangi meyveden yapılır?
En güzel reçel hangi meyveden yapılır?,
En İdeal Meyveler
Örneğin, yaz aylarında çilek ve kayısı gibi meyvelerden lezzetli reçelleri yapmak için idealdir. Kış meyvelerinden reçel ise portakal ve mandalina gibi narenciye meyveleri tercih edilmelidir. Hangi sebzelerden reçel yapilir?
Hangi sebzelerden reçel yapilir?,
Kabak, havuç, domates, biber ve patlıcan gibi sebzelerden reçel yapılabilir. Bu reçeller, farklı ve ilginç tatlar arayanlar için idealdir. Reçel yaparken ne kadar su konur?
Reçel yaparken ne kadar su konur?,
1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Reçel ne kadar süre kaynatılır?
Reçel ne kadar süre kaynatılır?,
Reçeli tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edin. En az 6 saat böyle bekletin. Tencerenin kenarlarından böğürtlen suyu gördüğünüzde bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Reçeli yaklaşık 20 dk kaynatın, limon suyunu ekleyin ve 15dk daha kaynatın. Çilek reçeli yaparken kapak kapatılır mı?
Çilek reçeli yaparken kapak kapatılır mı?,
Reçelin kötü ve koyu bir renge sahip olmaması için kaynama aşamasında tencere kapağını asla kapatmayın. Çilek reçelinin koyulaşması için ne yapılır?
Çilek reçelinin koyulaşması için ne yapılır?,
Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Çilek reçeli kaç saat beklemeli?
Çilek reçeli kaç saat beklemeli?,
Tencerenin kapağını kapatın ve minimum 8 saat, ideal olarak 1 gece boyunca bu şekilde bekletin. Bekleme süresinin sonunda çilekler oldukça fazla su salmış ve şeker tamamen erimiş olacak. Reçel yaparken limon tuzu ne zaman konur?
Reçel yaparken limon tuzu ne zaman konur?,
Reçellerin kristalleşmesinin önüne geçmek için limon suyu veya limon tuzu kullanılır. Bu reçel piştikten sonra ve inmesinden 2 dakika önce konur, 2 dakika daha kaynatılır indirilir.